Моето хоби – декупажът

петък, май 17, 2013
By Милена Велева

Когато бях малка, татко винаги ми казваше, че трябва да имам хоби. Хобито е нещо, което правиш само за себе си, то ти носи индивидуално удоволствие и е много важно за цялостното състояние на човек. Малки радости в сивото еднообразие. И колкото повече време минава, толкова по-ясно ми става, че татко е бил абсолютно прав. Ходех на работа, от която не изпитвах никакво удовлетворение, работех за хора, на които не им пукаше за усилията и работата, която върша за тях, не намираха и секунда от много ценното си време, за да дадат някаква положителна оценка на усилията ми. И изведнъж открих, че това ме опустошава. С всеки едни изминал ден натрупаното неудовлетворение, липсата на адекватна оценка и нездравата психически среда унищожаваха част от личността ми. Започнах да чета по-малко, дистанцирах се от обществения живот, клюките и мизериите, които се случваха във фирмата, определяха начина ми на живот.

Хобито е това, което ме спаси. Започнах да изработвам бижута от полимерна глина. Всички около мен го приеха с голяма радост. Благодарна съм на семейството и приятелите ми, които ми помогнаха да почувствам, че правя нещо добре. Но не знам как да изразя огромната си благодарност към всички случайни хора, които ме хвалеха, харесваха това, което съм направила и с малки, искрени дози положителна енергия лекуваха душата ми. Знам, че много хора ще ме разберат.

Едновременно с полимерната глина се „сблъсках“ и с декупажа. Съвсем скоро започнах да лепя по всичко, което не се страхувах много-много, че ще съсипя. Декупажът е много приятно и интересно хоби, дава огромни възможности да направиш интересни и стилни предмети, както и да сътвориш невиждан кич, разбира се. Сами по себе си материалите никога не са определящи за качеството на  продукта. В Галерия ще публикувам всички снимки на направени от мен неща, а в отделни публикации ще споделя за всеки един предмет.

Желая ви приятни минути в моя блог.

Tags: , , , , ,


spodelime.com

Comments are closed.

 

април 2017
П В С Ч П С Н
« ное    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Връзки